Nyhedsbrev

3 ting, der gør jer klar til producentansvar

Guide

Har du et producentansvar for emballage? Disse tre ting gør dig klar til at varetage opgaven

I juli 2025 får 41.000 virksomheder producentansvar for deres emballage, men allerede den 1. april 2024 møder de omfattede virksomheder den første deadline. Det er nemlig her, myndighederne åbner op for indrapportering af mængder og registrering af virksomheden. Emballageretur er klar til at hjælpe jer hele vejen igennem, og for at gøre processen så ubesværet som muligt har vi listet 3 ting I skal gøre, for at blive helt klar til producentansvar.

1: Meld jer ind i Emballageretur og underskriv kontrakten

Den nemmeste måde at håndtere jeres producentansvar for emballage er ved at melde jeres virksomhed ind i Emballageretur – vi varetager nemlig registrering, indberetning og håndtering af emballageaffaldet for jer.

For at kunne varetage din virksomheds indberetninger, skal vi have en underskrevet kontrakt på vores samarbejde fra jer. 

Når I melder jer ind som medlem i Emballageretur modtager jeres virksomheds primære kontaktperson kontrakten via e-mail.
Kontrakten findes både i en dansk og en engelsk version.

Medlemskabet i Emballageretur er fortsat gratis frem til producentansvaret for emballage er fuldt implementeret i 2025.

2: Gør MitID Erhverv klar 

Inden vi kan indberette jeres emballagemængder, skal vi registrere jeres virksomhed hos myndighederne. Det foregår hos Dansk Producentansvar (DPA).

Så snart vi har modtaget en underskrevet medlemskontrakt fra jer, sørger Emballageretur for at registrere jeres virksomhed hos DPA.

Derefter modtager I en mail fra DPA, der beder jer bekræfte, at jeres virksomhed skal registreres i DPA, og at Emballageretur varetager producentansvaret for emballage på vegne af jer.

For at kunne bekræfte dette skal I bruge MitID Erhverv.

Selve opsætningen af MitID Erhverv kan tage noget tid. Derfor anbefaler vi, at din virksomhed går i gang med opsætningen nu, hvis ikke I allerede har påbegyndt processen.

3: Indberetning af emballagemængder

Når kontrakten er underskrevet, og din virksomheds registrering i DPA er blevet bekræftet, er det tid til at indberette jeres forventede emballagemængder for 2024.

Emballagereturs digitale værktøj, Budgetskemaet gør indberetningen nem for dig.

Du kan se alle de oplysninger vi skal bruge i Budgetskemaet. Du kan også afkrydse og indtaste relevante oplysninger og uploade informationerne direkte til os fra skemaet.

Når vi har modtaget din virksomheds data, sørger vi for at indberette korrekt hos DPA.

Værktøjet gør det også muligt for dig at downloade oplysningerne i et Excel-ark, så du selv har overblik over emballagedata.

Deadline for indberetning af data:

Selve indberetningsperioden er sat fra den 1. april 2024 til og med den 30. august 2024 kan der registreres data ved myndighederne.

Vær opmærksom på, at Emballageretur senest skal have dine data d. 15. august 2024, for at vi kan nå at tjekke data og indberette den ved DPA i tide. 

Sådan kommer du i gang:

Du finder værktøjet, videoguiden og præsentationen inde på medlemssiderne.

 

Andre ting du kan gøre for at forberede dig

Emballageretur er bygget på knap 20 års erfaring med håndtering af producentansvaret. Då kan få viden om dit producentansvar og hjælp til at håndtere det på flere måder hos os.